Hängande last med vertikalreferens

Vi är en av få helikopteroperatörer i Sverige som flyger hängande last med lång lina och "vertikalreferens".
Metoden innebär att piloten ser direkt ner på den hängande lasten och omgivningen där lasten ska placeras. Till sin hjälp har piloten ett stort "bubbelfönster" och en modifiering av golvet som ger ett perfekt fågelperspektiv av vad som händer nere vid den hängande lasten. En modifiering från Swiss Rotor Solutions som vi var först i Skandinavien med! Detta ger en betydligt högre precision och säkerhet jämfört med andra tekniker, som t.ex. att bara se lasten genom en spegel monterad framför vindrutan, eller en liten lucka i golvet, och ha folk som dirigerar hela jobbet från marken.

Precision med hängande last

Att flyga med hängande last vertikala referenser är en förutsättning för att sätta eller montera last med hög precision, både säkert och effektivt - vilket är något av ett signum för oss på Helikoptertjänst. Det är dessutom ett måste för att utföra monteringar högt över markplan och där det är långt till yttre referenser runt helikoptern, t.ex. montering av mastsektioner eller sättning av last på höga hustak.

En annan fördel är att det går betydligt fortare att flytta varje lass, vilket i sig är ännu ett starkt skäl att anlita oss när ni behöver hjälp med precisionsarbeten.