Huvudkontor och bas i Länna, Stockholm

Helikoptertjänst AB

Första valet vid precisionsjobb med helikopter!


Helikoptertjänst har växt sedan slutet av 90-talet, och vi har opererat med ett eget tillstånd för bruksflyg sedan 2002.
 
Oavsett om du vill bygga hus i skärgården, driva ren till fjälls eller transportera material över Bohusläns klippiga terräng så finns vi här för er.
Företaget är huvudstadens enda helikopterföretag med full inriktning på bruksflyg. Vi opererar dessutom även året runt från vår bas i Orsa.
Vi har full fokus på precisionsuppdrag, och vi har därför valt att inte erbjuda taxiflygningar eller andra uppdrag som skulle kräva kompromisser i helikopterflottan. På så sätt kan våra helikoptrar vara specialiserade för uppgiften och vår personal kan upprätthålla sin spetskompetens.
Hörnstenarna i verksamheten består av helikopterlyft, montering, mastbyggnation, ledningsbesiktning, felsökning, felavhjälpning med helikoptergrip, sågning, brandbekämpning, rendrivning, inventering, mätning, gyrofilmning och flygfotografering.
 
Vår unika spetskompetens inom dessa områden gör att vi ständigt anlitas i stora delar av Sverige, samt på diverse specialuppdrag runt om i Europa. Vi opererar i dag med en bred helikopterflotta från våra moderna lokaler vid huvudbasen i Länna, strax söder om Stockholm. Därtill har vi även bas i Orsa.
 
Givetvis finns all nödvändig utrustning inom företaget, men vi kan även tillverka specifika verktyg och riggar för att utföra, eller rent av effektivisera era uppdrag.
Om kunden önskar kan vi även erbjuda helhetslösningar vid t.ex. foto-/film- och inventeringsuppdrag.
 
Teknik och kvalitet ligger alltid i fokus.

Kvalitetspolicy

Följande policy är definierad i företagets kvalitetsmanual:


Stockholms Helikoptertjänst arbetar för att tillhandahålla en tjänst som överträffar kundernas förväntningar i en krets som är medveten om värdet i förstklassig kvalitet, säkerhet och precision. Detta ska vi leverera med en oslagbar effektivitet för att på så sätt kunna erbjuda det bästa slutpriset.